Jdi na obsah Jdi na menu

Série Crescent City- S.J.Maas

4. 2. 2024


img_2051.jpeg


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Půlměsíční město je jedna z nejúspěšnějších knižních fantasy sérii známé americké spisovatelky Sarah J. Maas, celkově třetí v pořadí sérií autorky. Plánovaná trilogie je zatím k roku 2023 nedokončená, aktuálně vyšly dva díly v češtině, ale nedávno vyšel závěrečný díl v angličtině. České vydání zajistilo nakladatelstvíCooBoo s překladem Ivany Svobodové

 

 

1.díl

Bryce je 25 a žije už dva roky sama po záhadné vraždě svých přátel. Případ byl uzavřen a považován za ukončený dokud o dva roky později vrah neudeří znovu a nezabije další lidi naprosto stejným způsobem. Bryce se stane hlavní podezdřelou neboť každou z obětí viděla jako poslední. Aby dokázala svou nevinu musí případ vyřešit a tak dostane tvz. ochránce a pomocníka Hunta Athalara. Společně pátrají a pravda, která vyjde najevo by je ani v nejdivočejších snech nenapadla.

2.díl

Bryce a Hunt se snaží vrátit do normálu. Povedlo se jim zachránit Crescent City, ale protože v poslední době zažili tolik otřesů, chtějí si hlavně odpočinout. Zpomalit. Zjistit, co je čeká v budoucnosti. Asteriové je zatím nechávají na pokoji, ale s rostoucí aktivitou rebelů se svět opět začíná otřásat. Bryce s Huntem tak čeká volba: mlčet, zatímco jsou ostatní utlačováni, nebo bojovat za správnou věc. A zrovna jim dvěma mlčení nikdy moc nešlo.

3.díl

Úchvatná třetí kniha ze sexy akční série Crescent City, která následuje po světových bestsellerech House of Earth and Blood a House of Sky and Breath. Bryce Quinlan nikdy neočekávala, že uvidí jiný svět než Midgard, ale teď, když má, jediné, co chce, je dostat se zpět. Všechno, co miluje, je v Midgardu: její rodina, její přátelé, její partner.

Uvízla v podivném novém světě a bude potřebovat všechen svůj rozum, aby se dostala znovu domů. A to není snadný úkol, když neví, komu věřit. Hunt Athalar se ve svém životě ocitl v několika hlubokých dírách, ale tato může být ze všech nejhlubší.

Po několika krátkých měsících se vším, co kdy chtěl, je znovu v kobkách Asteri, zbaven svobody a bez ponětí o Bryceově osudu. Zoufale jí chce pomoci, ale dokud se mu nepodaří uniknout z Asteriina vodítka, má doslova svázané ruce. V tomto sexy, dechberoucím pokračování bestsellerů č. 1 House of Earth and Blood a House of Sky and Breath, Sarah J.

Série Maas's Crescent City dosahuje nových výšin, protože Bryce a Huntův svět je přiveden na pokraj kolapsu a jeho budoucnost spočívá na jejich bedrech.